martes, 16 de julio de 2019

Manual (indecent) de privatització

Manual (indecent) de privatització

El govern de la Generalitat prepara una llei: Projecte de llei de contractes de serveis a les persones. El text regula aquells contractes que licita l'administració catalana (Generalitat, ajuntaments, consells comarcals, diputacions, etc) per oferir prestacions de caràcter bàsicament social, que ara mateix  gaudia d'una normativa  marc regulador estatal i una competència última atribuïda a les autonomies. La llei evita que el preu sigui l'element decisiu en una adjudicació i permet el "rescat" en cas d'incompliment de les condicions pactades. Dit així sona d’allò més bé tant per a progressites com per a conservadors o fins i tot liberals, però si aprofundim en els detalls, que és on s’amaga el dimoni, la llei el que fa és ordenar les condicions per a poder adjudicar serveis públics a entitats privades, el que no fa la llei, que s’ha vingut a denominar llei Aragonès, és blindar cap servei públic, i el que si fa la llei és oferir un llistat indecent de tots els serveis públics que, ara sí, poden ser “externalitzats” o millor dit privatitzats.

El text es presenta amb un embolcall innovador que es preocupa pels serveis públics i de qualitat, sense que el preu sigui la màxima de tota l’operació, la realitat és que la llei Aragonès desglossa un llistat extens de serveis públics que es poden privatitzar, això sí, no de “qualsevol manera”, privatitza bé i no miris el que. A "l’aparador" s’exposa ara de manera impúdica, sense protecció, un llistat d'àmbits que inclou serveis sanitaris, socials, d'ocupació i comunitaris, menjadors, esportius o transport escolar, entre d'altres. 

El que vol dir la llei és que ara tot es pot privatitzar, no hi ha límit, a Movem Olesa pensem que això és intolerable i per això ens oposem de manera frontal a una llei que fa vulnerables els serveis de tothom, els serveis públics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Manual (indecent) de privatització

Manual (indecent) de privatització El govern de la Generalitat prepara una llei: P rojecte de llei de contractes de serveis a les pe...